lørdag 28. januar 2012

Uke 33 i svangerskapet



Fra 33 uker og 0 dager til 33 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 2100 g
CRL: 29 cm
Full lengde: 39 cm


OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 31 uker gammelt. Ettersom det er mindre plass i livmoren, vil ikke fosteret kunne bevege seg like fritt som tidligere og bevegelsene blir mindre. Pupillene begynner å reagere på lys. Kanskje kjenner du rytmiske bevegelser – det er kanskje fosteret som hikker!

Ingen vet hva fostre tenker eller drømmer om, men nå har fosteret REM (Rapid Eye Movement) søvn, som vanligvis indikerer en drømmefase.
TIL MOR: Tenk at du bærer på fremtiden!
Å se en gravid kvinne rører de aller fleste av oss, nesten uansett alder. Det er nærmest noe magisk eller hellig med magen. Vi tiltrekkes av den på hver vår måte. Den gjør noe med oss. Kanskje er det håpet og mulighetene. Eller appellerer den rett og slett bare til de gode følelsene i oss? Kjenner du at du bærer på fremtiden?

Mange merker nå at ordet fødsel som har vært fjernt og egentlig ikke angått dem, ja til og med forsøkt skjøvet unna, nå stadig kan dukke opp. Det kan skje til alle døgnets tider. Også når du ligger der midt på natten og ikke får sove. Da kommer det!

For noen er dette tiden da nattesøvnen endres. Ingen stilling er særlig "god" over lengre tid. Barnet beveger seg og trykker på blæren. Når du endelig har sovnet etter 3 toalettbesøk, og 4 snuoperasjoner vekkes du av partnerens snorking. Og du bærer på fremtiden! Ja, - men ikke alltid like lett å huske på kl. 03.30. Det er imidlertid en fin anledning til å venne seg til et annet søvnmønster. De lange sammenhengende timene erstattes av kortere perioder. En god forberedelse til tiden etter at barnet ditt er født.



Meg - Kan mye sammenlignes om hva som står her!
Sliter mye med nattes søvnen, om jeg ikke springer på do, så ligger jeg og snur å vender på meg for å finne en skikkelig liggestilling.. Å når jeg endelig finner det, og ligger noelunde godt, så er det enten maen som snorker, eller vesle jenta som våkner!
Føler jeg får minimalt med søvn, og det tar veldig på!
Og ellers er det de samme plagene som nevnt tidligere, bekenplagene og en mørbanka rygg! Jammen hardt å være kvinne ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar