torsdag 19. januar 2012

Uke 32 i SvangerskapetFra 32 uker og 0 dager til 32 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 1800 g
CRL: 28 cm
Full lengde: 38 cm

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 30 uker gammelt. Kroppen vokser ikke like fort lenger, men hjernens vekst fortsetter i samme tempo. Når nye hjernefolder dannes, presses hodeskallen utover slik at hodestørrelsen øker. Antallet nervesammenkoblinger i hjernen øker enormt!

Håret på hodet blir tykkere, og nå er både tå- og fingernegler ferdig formet. Lanugohåret dekker stadig mindre deler av kroppen, og øyebryn og øyevipper blir stadig lengre.

Nå har fosteret så dårlig plass i livmoren at det må trekke føttene opp og innta det vi kalles fosterstilling. Fosteret får stadig mer fett under huden slik at noe av rødfargen forsvinner og huden ikke lenger er så rynkete. Nå er fosteret i ferd med å få det litt lubne utseende som hos nyfødte.

TIL MOR: Hva forteller drømmene deg?
Det er spennende med drømmer. De er viktige, og hjelper oss med å håndtere livet vårt. Husker du det du drømmer? Det kan være en god hjelp å forsøke å gripe fatt i det med en gang du våkner. Kanskje bare ligge litt i sengen de første minuttene etter at du har våknet, og forsøke å hente drømmene tilbake. Bruke tiden mens følelsen ennå er i kroppen. Er du spesielt interessert kan det være en idé å skrive en drømmedagbok. Hvordan drømmene dine skal tydes er det bare du som vet. De kan være viktige budskap for deg. Vær derfor litt nysgjerrig på dem. Ikke slipp de drømmene som du ikke forstår med det samme. Kanskje kan de bli nyttige, som din egen ubrukte kilde.

Menn drømmer selvfølgelig også – både om svangerskap og fødsel. Har du spurt eller snakket med partneren din om hans drømmeverden? Her har dere muligheter til å få ta del i hverandres følelsesliv på en spennende måte!

Visste du at barnet også drømmer? Alt fra 24 uke kan det måles REM-bevegelser som er tegn på drømmesøvn. Tenk at det lille barnet ligger der inne i sin verden og drømmer. Om hva, tror du? Ja det kan vi bare drømme om! Men du kan være med på å gjøre drømmene gode. Sørg for at livet i din livmorhule kjennes trygt og godt.

Min ukes form :
Jeg har fått halsbetennelse, og føler meg mørbanket i kroppen.
Var hos legen i dag å fikk pencilin kur, som skal ta knekken på det!

Ellers så går dagene... Vi skal ha visning på leiligheten vår på tirsdag. Har ikke kjøpt oss noe nytt enda, men får vi pris antydning (som er mest trolig sannsynlig) så kan vi få mer i lån, å kansje strekke oss litt lenger mot en enebolig. Vi er på jakt etter et hus, med litt renovering, med mulighet fr utleiedel i kjeller.
Jeg kjenner at tanken på å selge uten at vi har funne oss noe nytt, stresser meg. Jeg er redd vi til slutt står uten noen plass å bo.

Grunnen til at vi vil flytte er fordi fellesgjelden er stor, og alt i alt, så føler vi at vi betaler oss ihjel med å bo her.
Egentlig så stortrives vi jo. Er en helt super rekkehus leilighet. Men er ganske hardt å ikke ha NOE til overs når leia, lånet, strøm utgifter og resten av regningene er betalt.

Så vi får nå se på tirsdag, hva som skjer! Skal uannsett ha lang overtakelse tid på det, så vi får en sjangs til å finne noe nytt. I verste fall leie!


For 2 uker siden var jeg jo på samtale med fødsels legen på sykehuset.
Da fikk jeg en ultralyd av lillegutt også.
30 uker på vei!

Syns bildene ble helt ok :-) Så derfor dropper jeg en ny UL. Skulle egentlig på en skikkelig 3D ultralyd, men vi bestemte oss for å ikke gjøre det, å heller spare de pengene! Syns vi fikk se godt hvem han er,her.
Lillegutt - Chris Andre (?) Har samme trekk som Celin, synes jeg! Nå er det ikke lenge til vi får møte han ''skikkelig'', 9 Mars, så si 6 uker til! HJELP! Kansje på tide å kjøpe inn seng, å få ting klart? ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar