onsdag 29. februar 2012

Karneval Bursdag

Da var det tid for bursdag til lille Lukas som ble 3 år!

Celin skulle være mus, å var helt i hundre da hun fikk på seg kostymet! Hun var så utrolig søt.
Gikk å kikka seg i speilet, å ropte ''voff voff'', JA hun tror alle dyr sier voff voff, og er hund! hehe :-)



Tulllejenta...







Tøffingene ;-)






HURRA for Lukas som ble 3 år!


Var bare 4 barn, var en del som meldte avbud pågrunn av sykdom.
Så det var Celin og gutteboys :-)
Kjempe koselig.

lørdag 25. februar 2012

Magebilder Uke 35 +

Da var endelig magebildene fra shooten komt!
Jeg har gledet meg til å få se hvordan de ble.
Og jeg ble skikkelig fornøyd, og fotografen har gjort en utrolig god jobb som vanlig.

Egentlig så føler jeg meg ikke fin, som gravid. Og når jeg trør hjemme så bor jeg i joggedressen og har helst håret i dult og er usminket. Så det må jeg innrømme!
Men siden disse bildene blir å bli sett tilbake på, så måtte jeg jo stæsje meg opp litt :-)

Prøvte å få med den trassige storesøsteren også med på noen av bildene, men det var lettere sagt enn gjort! Hun ville helst springe rundt omkring i studioet.
Bøllefrøet ;-)








Dette bilde er meget spesielt synes jeg. Og må nok være min favoritt i bunken med bilder.
Syns bildet uttryker sterkt følelser og båndet mellom mor og barn.
Ble nesten litt rørt da jeg såg dette.
For å få til dette bilde så var det en del jobb, både for fotografen og meg.
Jeg måtte sitte HELT stille i flærre minutter, for at lys settingen skulle bli bra. Og det er ikke lett med bekkenløsning og en ninjababy i magen. Men vi fikk det til.
Bildet er kunstnerisk og kalles ''Male med lyset''.
Må også tilføye at dette bilde er på ingen måte redigert.


Tusen takk til Kent Arild Haga, for nydelige og minnerike bilder.

fredag 24. februar 2012

Uke 37 i Svangerskapet

37 uker

37 uker
Fra 37 uker og 0 dager til 37 uker og 6 dager av svangerskapet.


Vekt: 2950 g
CRL: 33 cm
Full lengde: 46 cm
OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 35 uker gammelt. Nå gjøres bare finpussen mens fosteret fortsetter å legge på seg, og fosteret er snart klart til å bli født. Barnet vil ikke regnes som prematurt (for tidlig) om det fødes etter inngangen av denne uken. De siste ukene vokser fosteret saktere, men gutter vokser vanligvis fortere enn jenter.

Laget av vernix er i ferd med å forsvinne, men noe vil sannsynligvis være til stede og kan faktisk hjelpe under fødselen. Det oljete kremlaget kan gjøre det enklere for fosteret å passere gjennom fødselskanalen.

TIL MOR: Bruk mulighetene!
37 uker gravid
Endelig fri til å bruke dagene som du selv ønsker. Det trenger du. Noen er imidlertid litt redde for at dagene skal bli lange og ventetiden dermed enda lengre. Selvfølgelig kan det skje. De aller fleste opplever derimot disse ukene som svært verdifulle, og nødvendige. Roen senker seg, kroppen får den variasjonen og hvilen den trenger. Hodet kan fylles med helt andre ting enn jobb. Kvinner forteller om hvordan de nesten ikke klarer å tenke på annet enn det som et helt nødvendig ledd i forberedelsen. Ukene er dine - så gjør det du vil! Mange er slitne og trenger rett og slett hvile.

Føler du deg uvel, kvalm og svimmel ved å ligger flatt på ryggen er dette normalt. Den tunge livmoren trykker på en stor blodåre og gjør at blodet strømmer langsommere tilbake til hjertet ditt.

På denne tiden motiveres de fleste kvinner til å avslutte svangerskapet. Noen fordi de får en del plager,andre fordi både de og kroppene deres lengter etter å bli som før. Er ikke det viselig det hele? De som for noen måneder siden trivdes så godt med "mageputten" og hadde ønske om å fortsette i evig tid,føler nå plutselig et behov for å avslutte. Og de som ikke ville eller våget å tenke helt frem til fødselen, endrer ofte innstilling på denne tiden.

Ta deg god tid til en prat med barnet ditt mens hun er våken. Det går godt an å fortelle henne om hvilke tanker du har for fødselen. Dere er et viktig team, sammen er dere nærmest uslåelige!

                           

MEG - Det nærmer seg, med stormskritt!
Med min flaks så har jeg klart å blitt syk. Fått et virus i kroppen. Det gjør ikke akuratt formen min bedre. Snue som renner, hoste, øre & kroppsverk! YAY!

Var på sykehuset i går, på samtale med fødselslege igjen. De vil fortsatt ha meg til å føde normalt. Og fordi det blir så mange operasjoner i mage regionen på kort tid. Skal jo opperere tarmene 7 måneder etter fødsel også.
Jeg står fortsatt på mitt, altså et planlagt keisersnitt, som jeg har fått dato til, 9 mars.
Men den koselige fødselslegen prøvte så godt han kunne å overtale meg, jeg fikk til og med dato for igangsetting, den 5 mars, om jeg skulle ombestemme meg. Jeg har ikke hørt om mange som får det tilbudet, 2 uker før termin. Han håper vel at jeg blir så lei nå i slutten at jeg møter til slutt opp den dagen. Men da kjenner ikke han meg, for jeg kan være sta :-)
En del av meg har så lyst å føde normalt, men panikken for at ting skal gå gale under fødselen styrer meg, redselen for narkose, å ikke være til stede, enda en gang, skremmer meg utrolig mye.

Jeg fikk også ultralyd på sykehuset, der ble det konstantert at Mini var allerede 2900 gram. Å han vil være ca 3300-3400 g når han ankommer. Ca samme størrelse som Celin. Det sies at guttene er større enn jentene i gjennomsnittet, men pågrunn av at han kommer før tiden så blir han ca like stor som søsteren :-) Alt var kjempe fint, og akuratt sånn det skulle være! En sprek guttebass!

Etter sykehuset, så dro jeg på svangerskapskontroll hos legen min. En crp prøve viste at jeg hadde virus i kroppen. Noe som passa fint lite nå de siste ukene. Har fortsatt mye jeg skal gjøre.
Vaskerommet og skittentøyet roper på meg. (Christer kunne ha vaska klær, men etter at han har ødelagt så mye klær med missfarging/krymping, så har han fått forbud av meg på å vaske klær).
Sykehusbaggen må jeg også pakke ordentlig, og det er mange andre ting som må finpusses før lillegutt kommer. Jeg er utrolig stresset.
Moren min har hjulpet en del med Celin og vasking av mini sine klær. Så det er deilig å få litt hjelp, kjenner at jeg har trengt det. Av og til hadde jeg ikke visst hva jeg skulle gjøre uten Moren min.
Hun er så utrolig god og ha!
                                   (bildet er 4 år gammelt)
Håper virkelig mine barn får det samme forholdet med meg, som jeg har med min mor!

Ellers har fredagskvelden gått til god mat og The voice på tv med min kjære!
Vi kan kose oss :-)
Ha en fantastisk helg alle :-) Klem

onsdag 22. februar 2012

Lekeland & Fastelaven

Litt sent ute med dette blogginnlegget, men sånn blir det i disse dager!
På søndag var det skikkelig familiedag. Vi dro inn til lekeland med Celin for første gang, sammen med gode venner som også har barn på samme alder.

           Leo's Lekeland!
Vi traff på far til Christer, som hadde med sine 2 sønner. Og de syns det var kjekt når storebror og niesa var med å lekte :-)

Ikke bare barna som koste seg!

Wiiiij, Gøy, men også litt skummelt å renne aleine!
Koser oss!




FASTELAVEN!
Senere var vi i gang med bollelaging, måtte jo det, siden det var fastelaven!
Det ble gjort enkelt, så vi rørte sammen en ferdigpose deig fra Mølleren's.
Så inviterte vi ''farmor & faffen'' på boller og kaffe. Det er altså moren til Christer og samboeren hennes.
MmmmMmmm


Syns resultatet ble veldig bra, og smakte godt!!
Og jeg skal ikke undervurdere 123 posene ;-)

fredag 17. februar 2012

Stille Fredag!

Hele dagen har jeg vert innendørs. Har hatt en utrolig hard dag etter en natt med ingen søvn, å ei travel prinsesse som skal ha sin oppmerksomhet. Føler jeg har gått i svima hele dag.
Formiddagen gikk til lek og teletubbies på Tv. Prøvde å legge meg nedpå litt da Celin skulle ha hvilen sin, men fikk igjen ikke til å sove, føler meg rett og slett som en zombie som går rundt på 2 bein, ser også ut som det og.
Christer kom litt tidligere hjem fra arbeid i dag, og tok seg av middagen. Som var joika kaker! Celin, som egentlig er veldig småspist elsker det, å gafler det i seg :-)

Etterpå gikk Christer og Celin ut på tur, ned til butikken, så mamsen fikk litt ro. Og jeg trødde meg nedi sofakroken forann tv'en. Det var utrolig deilig.

Så var det full lek i stuen før Celin skulle spise kveldsmat å legge seg. Pappsen skulle også ut på luftetur til nabokameraten, å kose seg litt ;-)

Dukka ''baby'' fikk også sitte på gyngehesten. (godt og få øvd seg) !


Duplo er tingen!!!
Celin har lenge intressert seg for duplo, i tidlig alder.
Hun er faktisk kjempe flink og bygge, og synes det er veldig stas når mammen eller pappen er med
og bygger hus.
Go jenta!

Så nå er lillegull lagt, og pappsen er utav huset. Så nå sitter jeg her å koser meg litt på pc'en før
jeg skal finne senga! Håper john blund kommer å gir meg et besøk i natt, for søvn trenger jeg virkelig!
Ha ei super Helg Alle :-)

torsdag 16. februar 2012

Uke 36 i svangerskapet

Fra 36 uker og 0 dager til 36 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 2700 g
CRL: 32 cm
Full lengde: 44 cm
OM BARNET:
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 34 uker gammelt. Morkaken som lenge var tyngre enn fosteret, veier nå en sjettedel av fosterets vekt.

Fordøyelses- og tarmsystemet er fremdeles relativt umodent, og vil ikke være helt modent før barnet er tre til fire år gammelt. Nå utgjør fettlaget omtrent 15 prosent av fosterets vekt, og vil gjøre det lettere å regulere kroppstemperaturen etter fødselen. Huden ser lyserosa ut til tross for fettlaget. Årsaken er at blodårene ligger så nær hudoverflaten. Hudfolder rundt blant annet knær, håndledd og nakke utvikles.

TIL MOR: Nedtelling!
Den fantastiske reisen avslutter snart sin første etappe. Hvordan er det med dere? Oppleves det fortsatt som å seile under fjerne himmelstrøk, eller har dere blitt mer fortrolige med farvannet dere ferdes i? Kysten må nødvendigvis oppleves forskjellig siden dere er to (tre) mennesker, av motsatt kjønn og med forskjellig utgangspunkt.

Men hvorfor ikke sette av tid til å bli beriket med hverandres opplevelse? Det er ennå tid til det. Ved å sette ord på tanker og følelser får man samtidig bearbeidet dem. Det kan representere en trygghet for dere å vite at begge er opptatt av noen av de samme tingene. Samtidig kan det å få ta del i partnerens verden gi nye perspektiver på ens egen tilværelse. Et unikt utgangspunkt for å finne ut hvor dere står, og hvordan dere skal gå videre i denne viktige forberedelsesprosessen. Er det vanskelig å snakke om tingene, går det jo også an å skrive til hverandre, enten i brevform eller ved å legge igjen tankene på PC’en.

Kjenner du anfall av fordøyelsesbesvær og verking under ribbeinsbuen har du forklaringen her: Dette er tiden da livmoren er på sitt høyeste punkt, ofte helt oppunder brystspissen. Barnets og livmorens vekst presser brystkassen oppover og de nederste ribbeina trykkes utover. Trøst deg med at barnets hode når som helst kan gå ned i bekkenet ditt, og dette vil gi deg bedre pusteplass. Dessverre er det ofte slik at dette i stedet gir økt press på urinblæren, og du kan føle trang til å late vannet ofte, - plagsomt ofte, synes noen. Det kan vel være godt å tenke på at du snart vil få hele "mageregionen" for deg selv! Tror du meg hvis jeg sier at du vil savne sparkene?


Min form -
Ja, eg begynner å se ut som en hval, rett og slett...
Føler meg utrolig svær, og magen er i veien hvor henn jeg går. Står jeg å tar oppvasken, så kan du trygt si at jeg er dassblaut på magen etterpå.
Føler også at magen har sunket en god del. Og at det presser mye på arret der keisersnitter er.

Nettene er lange, og jeg sliter med nattes søvnen. Springer på do i et sett, å vrir meg i timesvis for å finne rett stilling og ligge i.
Bekkenet er fortsatt VONDT! Å ja, det ser ut som jeg har gjort noe i buksa når jeg går rundt. tihi..
Heldigvis er det bare 3 uker igjen til Keiseren kommer til verden. Jeg gleder meg utrolig mye. Satt opp stellebordet her om dagen, og la de søte små 1'er (nyfødt) bleiene i kurver, og stelte i stand. Tenk at jeg skal få en så liten i hus igjen, som er sikkert for stor for de små bleiene. Det er helt utrolig!
Sengen er også oppe, men det gjenstår fortsatt en del ting, som vasking av sengesett og diverse.
Min mor har tatt seg av vasking av babytøyet, som jeg allerede har fått. I tilegg har jeg fortsatt mye bodyer og klær fra Celin var liten.

Ellers var jeg hos tannlegen i dag, noe som er min STØRSTE skrekk!
Jeg kan med hånden på hjerte si at jeg hater å gå til tannlege, å skulle helst ikke gått i det hele tatt. Men i det siste har jeg hatt enormt tannverk, å fikk hodepine grunnet det. Så da måtte jeg gå.
Har borra og fått fjernet tannsten. Å det var deilig når det var gjort.

Så nå må ukene bare suse av gårde, for nå er jeg klar for å få prinsen ut! :-)

onsdag 15. februar 2012

SOLGT!

Ja, da var det hendt. Nå er hjemmet vårt blitt solgt.
Vi fikk inn bud som var prisantydning (2.890 000). Å måtte ikke annet enn å takke ja.
Nå kan vi strekke oss lenger mot en enebolig, selveier. Å dvs vi har mer å gå på.

Det var med klump i halsen og et tungt hjerte når vi godtok budet. Dette er jo tross alt vårt første skikkelige hjem, der vi har så mange gode minner.
Å jeg er en person som lager emosjonelt forhold til ting, så det var veldig tøft.

Men nå får vi bare håpe at ting går vår vei, og at det snart kommer ut et hus som passer oss :-)
Vi har 3 mnd overtakelses tid, så det er fortsatt en stund til vi må ut !

tirsdag 14. februar 2012

Valentine's day, visning & budgivning!

Hele dagen har vert full av action!
Fra Celin og jeg stod opp har ting gått på styr. Det var fortsatt en del jeg måtte gjøre før visningen.
Måtte ta en siste rest på badet og i underetasjen.
Celin er i en alder der hun absolutt må ha øyner på seg hele veien. En skikkelig farlig alder.
Så når jeg skulle fiffe opp badet så var hun med meg. Med en gang jeg snudde ryggen til, så hadde hun show med do kosten! Æsj!
Så egentlig følte jeg at jeg til slutt sprang rundt å ryddet etter henne, å ikke fikk gjøre det jeg egentlig skulle og måtte gjøre. Så endte opp med å ta en nød telefon til min farmor som kom og hentet henne, for å passe på hun de siste timene før visningen skulle ta av sted.

På visningen var det 3 par som var og skrev seg på intresselista. Det ene paret var visst meget intressert, så forhåpentligvis kommer det inn bud imorgen. Megleren var visst veldig positiv, og mente at nå skulle det gå. Så vi får vente å se!

Selv var vi jo på visning i går, på 2 vert.delt. boliger.
Det ene som var et oppussings prosjekt gikk hele 260.000,- over prisantydning. En stor budkrig.
Vi bydde på det andre huset, og ville egentlig ha det under prisantydning. Men selgeren var bestemt på hva han ville ha. Og siden vi var de eneste som kom med bud, så vil vi vente litt til, i håp om at selger er villig til å gå litt ned i pris. Så får vi jo også dessuten se om vi får solgt vår rekkehus-leilighet.

Men så, over til den mest romantiske dagen i året!
Egentlig har denne dagen 14.Februar, aldri hatt noen betydning eller mening for meg. Føler det er en Amerikansk tradisjon, som nok en gang Norge har tatt fatt i.
Christer er heller ikke helt inni dette Valentine's day greiene, så vi har i de tidligere årene ikke brydd oss noe særlig om det.

Men i år var det anderledes. Etter noen travle uker med mange visninger, hus kjøp/salg, en høygravid hormonfull sliten dame, og en overabeidet Christer, så klarte vi og overaske hverandre!
Christer har en stund arbeidet mye overtid på jobb, og har vert utrolig sliten om dagene. Han er jo tømmermann så det vil si han har en tung jobb. Dessuten har han arbeidet ute, i denne kulda.
Så jeg fant ut at han fortjente en liten god oppmerksomhet, som var KUN til han.
Kjøpte et gavekort, på Thai Massasje, på 1 time, som han kan bruke og koble litt ut å slappe av, for er det noen som virkelig trenger det så er det han.
Selv overasket han meg veldig ved å komme hjem med en Stor, og nydelig rosebukett.
Ble ganske så rørt, da dette sjeldent hender.
Han er ikke av den romantiske typen, så dette betydde veldig mye. Han er veldig flink til å vise at han er glad i meg, og setter pris på meg. Men dette er faktisk første gang han har kommet inn døra med rosebukett til meg.

Så har i bunn og grunn funnet ut at Valentine's day er bare en dag, der man setter ekstra stor pris på de nærmeste. Og en slik dag tror jeg vi alle har godt av, og trenger og bli minna på!
All we need is Love! :-)



mandag 13. februar 2012

En oppmerksomhet til meg selv!

Endelig kom Elf pakken som jeg har venta på!

Jeg bestilte varer for rundt om 400,- kr. Å ble ikke skuffet da pakken kom i posten.
Syns produktene var utrolig billige, å bestemte meg for å prøve dette ut. Sminken min i sminkepungen trengtes å byttes ut.

Har ikke fått prøvd ut alt enda, men det ser vertfall bra ut :-)

Her er varene :





Følte jeg fikk mye for pengene ivertfall, så håper produktene tilsvarer seg også!


Ellers i dag har vi hvert på visning i dag, på 2 vert.delt boliger.
Den ene var en bolig med utrolig mye renovering, og det hadde tatt lang tid å pusse opp, å fått alt på plass. Den andre var alt så si strøkent. Å både Christer og jeg så trivselen her. Etter vi har regnet på tallene, så kommer vi bedre utav det ved å bo i en selveier bolig.
Så etter mye prating fant vi ut at det er best for oss å gå for bolig nr 2 som er strøken. Tror det hadde blitt slitsomt for begge, forholdet vårs og barna å flytte til et totalt renoverings prosjekt. Christer måtte ha arbeidet hele dagene, å jeg hadde blitt alene med 2 små utrolig tette barn.
Egentlig hadde vi sett for oss en bolig med litt oppussing, men her var det utrolig mye å gjøre.
Så vi får se hva morgendagen bringer, om vi blir nye huseiere. Imorgen skal også vi ha vår 3 visning på vår rekkehusleilighet. Så vi får bare håpe at myten stemmer. - 3 gang betyr lykke! ;-)


Mageshoot & morsdag!

Natt til søndag var helt forferdelig!
Vi hadde våken natt med Celin. Hun skulle absolutt IKKE sove i det hele tatt.
Fra klokken var 24.00 - 05.30 var snuppa våken.

Jeg har egentlig blitt utskjemt har jeg funnet ut. Og har hatt lite våken netter med Celin. Fra hun bare var et par uker gammel sov hun omtrent hele natta!' Så egentlig kan jeg i bunn & grunn ikke klage!!!

Jeg og maen var totalt vrak, og vi skulle til fotografen for å ta magebilder, noe som jeg har gledet meg lenge til. Under omstendighetene gikk det utrolig bra. Jeg fikk se bildene på kameraet og var ganske fornøyd! Å jeg gleder meg til å få dem hjem på cd, og dele her på bloggen.

Så var det jo morsdag! Min andre morsdag blir det :-)
Jeg fikk selv valgt undertøy som maen kjøpte (fra Celin). Trengte ei go ''mamma'' truse, og inget er jo bedre enn Pierre Robert sine hipster truser ;-)

Først tok vi turen innom min mor, med blomster & gave.
Så var det komle middag hos moren til Christer med hele gjengen. Kjempe godt, å veldig koselig :-)


Så ramla vi hjem, like slitne alle 3 :-) Rett i køya!

Håper alle mødre der ute fikk en herlig morsdag! Klem :-)

fredag 10. februar 2012

Ikea shopping, and I love it!

Dagen i dag har gått utrolig fort!
Vi fikk besøk av min bestevenninde Maren, hennes datter Leah og tantebarn Ine. Ungene lekte å så teletubbies på tv, mens meg og Maren fikk prata litt og slappet av.
Maren er også gravid, og har termin 2 dager etter meg. Hun venter ei lita jente, som skal få navnet Vilde!
Det er deilig å ha ei som er så nærme som jeg kan dele alt fra svangerskaps følelser og fødsels tanker med.

Christer kom hjem fra jobb rundt om halv 4, å da var det bare å få han og bekkenet mitt med meg å kjøre av gårde til Ikea. Har alt for mye som står på ''2 do list''! Vi mangla en go del!

Først da vi kom spiste vi go middag, å koset oss litt, før vi skulle handle. Celin og jeg spiste innbakt sei, og Christer heiv i seg ''raspeballer''.

I går kjøpte jeg jo seng, som nevnt i sist innlegg. Jeg kjøpte den brukt, av ei dame for 300,-
Denne sengen er fra Ikea, og er en eldre utgave Hensvik seng. De selger den fortsatt til pris 699,-
Og siden vi har litt ''low'' budsjett, så fant vi ut at det va like greit å kjøpe denne brukt!
Celin har akuratt lik denne, og jeg er utrolig fornøyd. Så derfor måtte lillegutt også få en.

Her er bilde -
Kjempe fin, og veldig nøytral.

Med Celin så valgte jeg å ikke kjøpe stellebord, ettersom det var liten plass på badet. Vi brukte bare en kommode med stellematte over på rommet hennes.
Men denne gang tror jeg det egner seg å ha det. Kommer til å bruke ekstra lang tid på morgen stell om morningene med 2 barn på badet. Å i tilegg med dobbelt opp med bleier og annet diverse, så kommer nok oppbevaringen av ting (under stellebordet) godt med!
Så vi får bare lage plass, å fjerne en hylle :-)

Her er stellebordet -

Et helt enkelt stellebord, med god plass under.
Kjøpte noen fine bokser til oppbevaring også, som skal være under, som jeg kan ha bleier, kremer, våtservietter og alt som hører til i.

Kjøpte også en del andre nyttige ting. Trengte madrass til senga, dyne og pute!
Et koselig bil teppe som skal være på rommet (må jo ha noe blått), alt er jo rosa her hjemme.
Nattlys, som er en blå stjerne, sengesett, kommode som klærne til gullet skal ligge oppi.

Fikk gjort enormt mye, til tross for at bekkenet er grusomt vondt!

Når alt er fikset ferdig, så skal jeg legge ut bilder. Foreløpig er det satt på vent til etter visningen som er på tirsdag!

Go' helg Alle :o)

torsdag 9. februar 2012

Mine tanker om fødselen.

Dette svangerskapet har gått rimelig fort, synes jeg.
Kansje fordi jeg har en aktiv 1 åring i hus denne gang. Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på mitt første møte med lillegutt, eller når fødsel/keisersnitt skal skje, FØR i dag!

Jeg var å handlet seng til minsten (JA 1 måned før fødsel), sist gang hadde jeg jo slike ting klar månedsvis før fødsel. Men ting har liksom blitt satt en del på vent. Vi har hatt det så travelt, med hus salg og visninger at det har blitt litt glemt.
Det var som sagt først nå i dag, da jeg stod å skulle ha sengen at det virkelig gikk opp for meg at om akuratt en måned, 9 mars, blir jeg mor til en liten gutt..



Jeg begynte å tenke på hvor følelsesladet jeg var da jeg fikk treffe Celin for første gang, å at jeg nå er så heldig og skal få oppleve det igjen.
Jeg gleder meg noe helt enormt!! Å tiden som er igjen, kan ikke gå fort nok.

Lurer sånn hvem han ligner på, om han får trekk fra sin storesøster! Undringer om hvordan Celin vil reagere når hun treffer han første gang, går igjen. Tror egentlig hun er så liten, at hun ikke kommer til å reagere noe særlig.

Denne fødselen blir anderledes, og trolig mye bedre.
Den 9 mars blir det planlagt keisersnitt. Og jeg får være våken denne gang og ikke i narkose!
Jeg har tatt valget om å ha keisersnitt selv, og det er fordi jeg har en stor navlebrokk i magen (tarmer), så store at de vises på utsiden av magen.
Fikk beskjed av kirurgisk lege at jeg kunne føde normalt. Men etter en komplisert fødsel sist, som endte i hastekeisersnitt etter 4 dager i fødsel, i narkose, så var mitt valg enkelt.
Jeg SKAL være våken denne gang, å vil ikke risikere noe annet! At det blir enda en komplisert fødsel, der jeg ender opp i narkose!
Jeg er ikke redd for å føde, å skulle ønske jeg kunne det å VITE at denne ikke ender i hastekeisersnitt.

Vi har snakket om å filme når lilleprinsen ankommer verden.
Jeg blir jo nødt å ligge på opperasjons bordet hele tiden. Så hadde vert herlig å fått se på film etterpå.
Vi får se hva vi gjør!

I dag har jeg skrevet huskeliste om hva jeg skal ha i sykehusbaggen. Kan legge ut en liste her senere, selv om det helt sikkert er veldig uintressant.
 :-)

Gleder meg!

35 uke i svangerskapet

 

Fra 35 uker og 0 dager til 35 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 2500 g
CRL: 31 cm
Full lengde: 42,5 cm
OM BARNETFosteret er i begynnelsen av denne uken 33 uker gammelt. Om du kunne plassere fingeren din i fosterets håndflate, ville den lille hånden lukket seg. Tåneglene når tåspissene.
Navlestrengen er rundt en halv meter lang og mellom en og to centimeter i diameter. Trykket i den og konsistensen gjør at det sjelden blir knute på den, og skjer dette, løsner den som regel av seg selv. Fosteret bruker gjerne navlestrengen som leke og klemmer på den, men det klarer ikke å klemme så hardt at det skades.
Det er i de siste ukene av svangerskapet fosteret legger mest på seg, gjerne over 200 gram i uken!

TIL MOR: Et lyttende familiemedlem
Det lille barnet er allerede sterkt tilstede med sine velutviklede sanser. Gjennom hørselen oppdages den nye verden som hun snart skal møte. Dette er kunnskap som mennesker i alle kulturer tar på alvor.

Men hvordan er det i vårt eget samfunn? Det er rørende å lese om kvinner som presser sine venner og familie til å ta frem det beste i seg, nettopp for at det nye barnet skal lære seg gode og anstendige handlinger. Sørger du for at dere fylles med gode opplevelser? Beskytter du deg selv og barnet ditt godt nok? Det behøver ikke være vanskeligere enn å være kritisk til hva som gjør deg godt? Kanskje er dette tiden for eventyrlesing, gode filmer, sang og musikk. Barnet ditt trenger å føle seg elsket og velkommen! Selvfølgelig vet du best hvordan du skal få det til.

Disse siste ukene er viktige for deg. Dette er tiden da du skal fylles opp, lade batteriene og ikke bruke opp det du skulle ha av oppsparte krefter. Det er enda to uker igjen til svangerskapspermisjonen starter. Hvilepausene burde bli mange. Og du burde oppvartes som en prinsesse. Fortell partneren din at alt det han kan skjemme deg bort med, tilkommer barnet hans direkte!



Formen min - Tja, hva skal man si?
Liker ikke å klage for mye her på bloggen/dagboken, men det gjør litt godt i sjela, så derfor blir det sånt! ;-)
Bekkenet TYNER meg, rett og slett! Føles ut som jeg har fått temmelig mye bank i den ene siden.
Konstante kynnere ''falske rier'', er det også mye av.
Spesielt om kvelden er det plagsomt.
Jeg får holde ut...

Heldigvis KUN 1 måned igjen :-)




GLEDER MEG TIL OG MØTE DEG, SKATT !

onsdag 8. februar 2012

Ingen Salg!

Etter andre visning så er det komt inn bud på 2.7.
Vi synes dette var litt lite, og takket nei til dette. Vi vill ha nærmere pris antydning som er 2.890 000.

Så nå blir det kjørt igang en ny visning på tirsdag, neste uke. Får vi ikke solgt da, så tar vi boligen vekk til etter påske. I håp om at markedet kansje blir litt bedre.

Så da får jeg slappet av litt før fødsel og begynne å gjør ting litt mer klart. Er jo tross alt en mnd igjen BARE til prinsen ankommer.

Imellomtiden snoker vi litt rundt på hus. Har sett noen vertikalt delt boliger som vi muligens kan være intressert i. Så vi får se om vi drar på visning, og muligens slenger inn et bud. ;-)

lørdag 4. februar 2012

34 uke i Svangerskapet

Fra 34 uker og 0 dager til 34 uker og 6 dager av svangerskapet.

Vekt: 2300 g
CRL: 30 cm
Full lengde: 41 cm
OM BARNET Fosteret er i begynnelsen av denne uken 32 uker gammelt. Nå flyter det ikke lenger, men hviler i livmoren. Øynene åpnes når fosteret er våkent, og lukkes når det sover. Øyefargen er vanligvis blå uansett hva som blir den endelige fargen fordi pigmenteringen ikke er ferdig ennå. Endelig utvikling av øyefarge krever at øyet blir utsatt for lys, og det kan ta flere uker etter fødselen før barnet får sin endelige øyefarge. Fingerneglene begynner nå å bli så lange at fosteret kan klore seg selv.
TIL MOR: Hva kroppen din viser deg! Kanskje føles kroppen din periodevis tung nå. Noen føler seg ukomfortable med denne "rare" og uvante kvinnekroppen. Andre er fortrolige med den og viser magen stolt frem med trange klær og kjærlige klapp. De riktig strutter. Hvordan er det med deg? Det er en stor investering som ligger i alle disse ukene du har bak deg! Du gjør en flott jobb og det gjør kroppen din også. Merker du at magen plutselig blir helt hard eller stram er dette helt normalt. Det som nå skjer er at livmormuskelen strammer seg og forbereder seg til jobben den skal gjøre. Disse sammentrekningene varer som oftest bare noen sekunder og kalles kynnere eller falske rier. (På fagspråket heter de Braxton Hicks kontraksjoner. Kontraksjon betyr sammentrekning.) Kanskje har du også oppdaget at det kommer litt væske ut av brystene. Hormonene får brystene dine til å svulme opp og fylles med melk. Er det ikke flott at kroppen viser deg at den er i rute? Den gjør seg klar til de nye oppgavene som venter den. Den er til og med så "klok" at den kan produsere spesiallaget melk! Kvinner som føder barna sine før termindato (prematurt) produserer nemlig morsmelk tilpasset barnets alder. Men – visste du at de samme hormonene som påvirker dine bryst, også påvirker barnets brystkjertler. De svulmer også opp. Noen ganger kommer det til og med litt væske ut av nyfødte barns bryst. Den kalles "heksemelk" og har fascinert mange opp gjennom tidene.

Dagene som har vært!

Litt Dårlig blogging i det siste, og lite updates!

Jeg har ikke vert helt i form, og har hatt en travel uke med legebesøk, NAV (som altid må gjør feil), budrunder osv.. Vi skal ha 2 visning imorgen, å har brukt lørdagen for å rydde å gjort det fint.
Vi har hatt 2 hus i sikte, som vi ville by på når vi fikk solgt. Men flaksen går ikke vår vei i det hele tatt.
Begge husene som har hvert for salg i snart et halvt år er blitt solgt. Så vi har ikke lenger noen hus vi vil by på. Å så er det visning i morgen igjen på vårs leilighet.
Jeg kjenner at ALT stresser meg for tiden. Prøver virkelig å slappe av, å ta det rolig før lillegutt kommer. Men det er lettere sagt enn gjort.
Lillegull Celin, gir meg enormt glede. Og holder humøret mitt oppe:-) Hun finner på nye sprell hver dag. Nå kommer det mer ord for hver dag, og hun danser å synger dagen lang! Favorittprogrammet er teletubbies. Her er vi ute å går i snøen, Ja nå kommer snøen. I februar. Typisk Stavanger vær det :-)
Flink å gå, med mamma i hånden!
Kveldstur på lekeplassen!
Pappa hjelper til på rutsjebanen.
Kjempe gøy!
Celin & Leah. Leah er datteren til bestevennina mi, Maren. Det er 9 mnd mellom dem.
Ellers er det mageshoot neste helg. Det blir spennende. Fotografen er utrolig dyktig, så tror bildene blir mer en bra! Så må ukene bare gå fort, for jeg begynner å bli lei av å gå gravid, å er nysgjerrig og vil møte lillemann :-)