lørdag 28. januar 2012

Ingen Bud!

Ja etter visning som var på tirsdag, har det ikke kommet inn noe bud!
Helt ærlig er jeg glad for det. Er litt skummelt å selge før man har kjøpt noe. Ihvertfall når vi snart er en småbarns familie på 4 stk!!

Der va en del folk på visning, og 3 navn på intresselisten!
Vi har vurdert å ha en ny visning igjen, men jeg er litt usikker.

Mer oppdatering kommer snart :-)

Uke 33 i svangerskapet



Fra 33 uker og 0 dager til 33 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 2100 g
CRL: 29 cm
Full lengde: 39 cm


OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 31 uker gammelt. Ettersom det er mindre plass i livmoren, vil ikke fosteret kunne bevege seg like fritt som tidligere og bevegelsene blir mindre. Pupillene begynner å reagere på lys. Kanskje kjenner du rytmiske bevegelser – det er kanskje fosteret som hikker!

Ingen vet hva fostre tenker eller drømmer om, men nå har fosteret REM (Rapid Eye Movement) søvn, som vanligvis indikerer en drømmefase.
TIL MOR: Tenk at du bærer på fremtiden!
Å se en gravid kvinne rører de aller fleste av oss, nesten uansett alder. Det er nærmest noe magisk eller hellig med magen. Vi tiltrekkes av den på hver vår måte. Den gjør noe med oss. Kanskje er det håpet og mulighetene. Eller appellerer den rett og slett bare til de gode følelsene i oss? Kjenner du at du bærer på fremtiden?

Mange merker nå at ordet fødsel som har vært fjernt og egentlig ikke angått dem, ja til og med forsøkt skjøvet unna, nå stadig kan dukke opp. Det kan skje til alle døgnets tider. Også når du ligger der midt på natten og ikke får sove. Da kommer det!

For noen er dette tiden da nattesøvnen endres. Ingen stilling er særlig "god" over lengre tid. Barnet beveger seg og trykker på blæren. Når du endelig har sovnet etter 3 toalettbesøk, og 4 snuoperasjoner vekkes du av partnerens snorking. Og du bærer på fremtiden! Ja, - men ikke alltid like lett å huske på kl. 03.30. Det er imidlertid en fin anledning til å venne seg til et annet søvnmønster. De lange sammenhengende timene erstattes av kortere perioder. En god forberedelse til tiden etter at barnet ditt er født.



Meg - Kan mye sammenlignes om hva som står her!
Sliter mye med nattes søvnen, om jeg ikke springer på do, så ligger jeg og snur å vender på meg for å finne en skikkelig liggestilling.. Å når jeg endelig finner det, og ligger noelunde godt, så er det enten maen som snorker, eller vesle jenta som våkner!
Føler jeg får minimalt med søvn, og det tar veldig på!
Og ellers er det de samme plagene som nevnt tidligere, bekenplagene og en mørbanka rygg! Jammen hardt å være kvinne ;-)

mandag 23. januar 2012

Visning i morgen!

I morgen skal vi ha visning i leiligheten vår.
Synes det er trist og spennende alt på en gang. Tanken på at dette var/er vårt ''første'' skikkelige hjem, som vi nå skal selge er trist..
Vi har utrolig mange gode minner herfra. Spesielt dagen da vi kom hjem med Celin fra sykehuset!

Vi har bestemt oss for at vi skal ha prisantydning, før vi selger. Å at vi skal ha lang overtakelses tid. Slik at vi ikke plutselig står uten hjem, når lille prinsen ankommer.
Som nevnt i tidligere innlegg så vil vi selge i håp om å få en enebolig, med mulighet for å lage kjellerleilighet, som vi kan tjene litt på.
Er utrolig dyrt i lengden å bo her, siden fellesgjeld er så stor.

Her er noen av bildene som fotografen har tatt til bolig prospektet!
Bad og vaskerom

Prinsessa's soverom :-)

Våres soverom :-)

Stue nede, med skyvedørs garderobe!

Stua

Spisestue & kjøkken!


Blir spennende å se om det kommer en del folk imorgen! Vi skal bort til noen naboer som bor over gata for å ''spionere''! Haha :-)

fredag 20. januar 2012

4 Kløveren !


Dette er da et 4 Generasjons bilde, fra dåpen til Celin Therese! Det er Celin, meg, min mor & min mormor på bilde.
Å det som er så morsomt er at alle heter Therese som mellom navn :-)

Vi er en sammensveiset gjeng.

Min mor og min mormor har hjulpet meg utrolig mye oppover årene. Jeg setter så utrolig pris på at jeg har dem i livet mitt. Føler vi kan snakke om alt.
Vi har delt sorg og mye glede!!

Min mor Anne Therese prater jeg med så si hver eneste dag! Og jeg håper at Celin og jeg får det samme forholdet som vi har.

<3

torsdag 19. januar 2012

Som Mor som Datter!


Før jeg ble gravid var EN av mine Hobbyer Motocross. Kommer fra en cross frelst familie, der faren min er utrolig engasjert og vier mye av sin tid til å skru på sykkler å være på løp med oss.
Lillebroren min Kevin på 13 år, er utrolig dyktig.
I en alder av 20 år, kjøpte jeg min første sykkel. Skulle i utgangspunktet bare ha den til litt hobbykjøring, men jeg også ble hekta. Jeg skulle ønske jeg startet tidligere, å kunne fått mer erfaring, å blitt en bedre fører.
Jeg kjøpte en større sykkel da jeg ble 21, å fant ut at dette var en god trening. Prøvde meg til og med på et par løp. Som resulterte i mange fall, å utrolig mye gangsperr!

Etter jeg fikk Celin, så var jeg ute på banen et par ganger. For å få feelingen tilbake igjen! Utrolig gøy. Når man kjører så får man et adrenalin som ikke er sant.
Så ble jeg jo gravid IGJEN ;-) Å har lagt det litt på hylla.

Morfaren til Celin, min far. Måtte jo toppe gaven under juletreet i år, ved å kjøpe en ''leke'' sykkel til henne!


Ingen annet merke enn Kawasaki!


Hardt å være på topp!

Skjønne Cross Jenta mi!

Uke 32 i Svangerskapet



Fra 32 uker og 0 dager til 32 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 1800 g
CRL: 28 cm
Full lengde: 38 cm

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 30 uker gammelt. Kroppen vokser ikke like fort lenger, men hjernens vekst fortsetter i samme tempo. Når nye hjernefolder dannes, presses hodeskallen utover slik at hodestørrelsen øker. Antallet nervesammenkoblinger i hjernen øker enormt!

Håret på hodet blir tykkere, og nå er både tå- og fingernegler ferdig formet. Lanugohåret dekker stadig mindre deler av kroppen, og øyebryn og øyevipper blir stadig lengre.

Nå har fosteret så dårlig plass i livmoren at det må trekke føttene opp og innta det vi kalles fosterstilling. Fosteret får stadig mer fett under huden slik at noe av rødfargen forsvinner og huden ikke lenger er så rynkete. Nå er fosteret i ferd med å få det litt lubne utseende som hos nyfødte.

TIL MOR: Hva forteller drømmene deg?
Det er spennende med drømmer. De er viktige, og hjelper oss med å håndtere livet vårt. Husker du det du drømmer? Det kan være en god hjelp å forsøke å gripe fatt i det med en gang du våkner. Kanskje bare ligge litt i sengen de første minuttene etter at du har våknet, og forsøke å hente drømmene tilbake. Bruke tiden mens følelsen ennå er i kroppen. Er du spesielt interessert kan det være en idé å skrive en drømmedagbok. Hvordan drømmene dine skal tydes er det bare du som vet. De kan være viktige budskap for deg. Vær derfor litt nysgjerrig på dem. Ikke slipp de drømmene som du ikke forstår med det samme. Kanskje kan de bli nyttige, som din egen ubrukte kilde.

Menn drømmer selvfølgelig også – både om svangerskap og fødsel. Har du spurt eller snakket med partneren din om hans drømmeverden? Her har dere muligheter til å få ta del i hverandres følelsesliv på en spennende måte!

Visste du at barnet også drømmer? Alt fra 24 uke kan det måles REM-bevegelser som er tegn på drømmesøvn. Tenk at det lille barnet ligger der inne i sin verden og drømmer. Om hva, tror du? Ja det kan vi bare drømme om! Men du kan være med på å gjøre drømmene gode. Sørg for at livet i din livmorhule kjennes trygt og godt.

Min ukes form :
Jeg har fått halsbetennelse, og føler meg mørbanket i kroppen.
Var hos legen i dag å fikk pencilin kur, som skal ta knekken på det!

Ellers så går dagene... Vi skal ha visning på leiligheten vår på tirsdag. Har ikke kjøpt oss noe nytt enda, men får vi pris antydning (som er mest trolig sannsynlig) så kan vi få mer i lån, å kansje strekke oss litt lenger mot en enebolig. Vi er på jakt etter et hus, med litt renovering, med mulighet fr utleiedel i kjeller.
Jeg kjenner at tanken på å selge uten at vi har funne oss noe nytt, stresser meg. Jeg er redd vi til slutt står uten noen plass å bo.

Grunnen til at vi vil flytte er fordi fellesgjelden er stor, og alt i alt, så føler vi at vi betaler oss ihjel med å bo her.
Egentlig så stortrives vi jo. Er en helt super rekkehus leilighet. Men er ganske hardt å ikke ha NOE til overs når leia, lånet, strøm utgifter og resten av regningene er betalt.

Så vi får nå se på tirsdag, hva som skjer! Skal uannsett ha lang overtakelse tid på det, så vi får en sjangs til å finne noe nytt. I verste fall leie!


For 2 uker siden var jeg jo på samtale med fødsels legen på sykehuset.
Da fikk jeg en ultralyd av lillegutt også.
30 uker på vei!

Syns bildene ble helt ok :-) Så derfor dropper jeg en ny UL. Skulle egentlig på en skikkelig 3D ultralyd, men vi bestemte oss for å ikke gjøre det, å heller spare de pengene! Syns vi fikk se godt hvem han er,her.
Lillegutt - Chris Andre (?) Har samme trekk som Celin, synes jeg! Nå er det ikke lenge til vi får møte han ''skikkelig'', 9 Mars, så si 6 uker til! HJELP! Kansje på tide å kjøpe inn seng, å få ting klart? ;-)

torsdag 12. januar 2012

Uke 31 i Svangerskapet


Fra 31 uker og 0 dager til 31 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 1750 g
CRL: 27,5 cm
Full lengde: 37 cm

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 29 uker gammelt. Det øver seg iherdig på å svelge og tisser en halv liter hver dag. Det høres gjerne ikke så appetittlig ut, men husk at fostervannet fornyer seg hver tredje time. Etter som fosteret svelger, fylles også tarmen opp med barnets første avføring, mekonium, også kalt barnebek. Noen fostre har sin første avføring før de blir født, men de fleste venter til noen timer etter fødselen.

Øynene reagerer på lys, og vil gjerne reagere dersom sterkt lys skinner gjennom den stadig tynnere livmorveggen. Noen ganger strekker fostre seg mot lyskildene og kan følge en lyskilde med øynene.

Lungene og fordøyelsessystemet er nesten modne, men lungene vil fungere best om fosteret forblir i livmoren en stund til.

TIL MOR: Du trenger også omsorg!
Men – hvor og hvordan sørger du for å få omsorg? Noen ganger tror både kvinner og menn at andre skal kunne forstå hvordan de har det uten at de selv har sagt noe om det. De forventer at andre intuitivt skal skjønne hva de har behov for. (Alle kan vel kjenne seg igjen her…)

Å forstå hva gravide kvinner trenger kan være enda vanskeligere, nettopp fordi det kan veksle så fort. Det kan også være vanskelig fordi mange av oss mangler kunnskap om hva det vil si å bære frem et barn. Det blir derfor ekstra viktig at du selv sørger for at partneren din, den nærmeste familie, arbeidskameratene, ja, alle i dine omgivelser får beskjed om hva du ønsker deg eller hva du trenger. På den måten kan de få gitt både deg og barnet ditt god omsorg. Tvil aldri på at de mer enn gjerne vil gi dere det!

Begynner du for alvor å kjenne smerter eller ubehag fra rygg og bekkenregion, kan ekstra hjelp og støtte være det som avgjør hvordan hverdagen din blir. Som du kanskje vet, påvirker svangerskapets hormoner leddbåndene i kroppen slik at de blir mer føyelige. Bekkenet blir med dette mer fleksibelt.

Dette er en normal prosess, nødvendig og positiv for deg. Det kalles derfor ‘fysiologisk bekkenløsning’. Nå som du er blitt tyngre vil leddbåndene, som allerede er mer elastiske, tåle denne påkjenningen dårligere. Dette kan gi noen smerter eller ubehag.


Om meg :
Jeg har hatt noen bedre dager denne uken. Følt meg mer opplagt og pigg.
Vet ikke om det har noe å gjøre med bursdagsfeiring og masse kake å gjøre (haha), men føler denne uka har gått tålig greit!

På mandag var jeg hos samtale hos Fødselslegen på sykehuset. Han prøvde å overtale meg til å gå for vanlig fødsel. Jeg er bestemt på at jeg ikke skal oppleve det samme som sist gang, nemlig å havne i narkose. Å det ga jeg sterkt utrykk for. Skal alikevell inn til ny samtale 2 uker før Keisersnittet blitt tatt, for å ta en endelig avgjørelse. Selv om jeg egentlig har bestemt meg!! Fikk ivertfall dato for når jeg skal oppereres. Den 9 mars, å det er jo IKKE lenge til!!! Gleder å gruer meg på samme tid.

Så nå får dagene bare gå. Arbeider fortsatt 50 % å har planer om å fortsette en liten stund til med det :-)

En gladnyhet - Mammanett.no har en ukentlig konkurrane der man kan skrive inn en historie , og vinne tittelen ''ukens historie''. Jeg sendte inn min fødsels historie (den samme som står her) OG VANT! :-) Har fått mye skrøyd av den, og folk forteller hvordan den rørte dem. Utrolig herlig og høre, og er noe jeg setter pris på! Premien var foresten en kaffemaskin, noe som var ønsket her i hus! :-)

lørdag 7. januar 2012

En fredfull familie Nyttår!

På nyttårsaften var vi hos et vennepar som også har en liten gutt. Vi var 3 par + 3 små barn! Veldig koselig.

Vi spiste kalkunbryst, noe som er utrolig godt!!!!
Kort fortalt i bilder :










En utrolig kjekk kveld, Celin storkoste seg. Hun var heller ikke redd for rakettene eller stjerneskuddene :-)
Håper alle har fått en fin nyttår!

Uke 30 i Svangerskapet


Fra 30 uker og 0 dager til 30 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 1600 g
CRL: 26,5 cm
Full lengde: 36 cm

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 28 uker gammelt. Hjernens overflate blir stadig mer rynkete etter hvert som vindingene dannes. Forskere mener intelligensen kommer fra dette laget. Når vindingene snor og bukter seg på overflaten, maksimeres antallet hjerneceller og overflaten blir større. Nå kontrollerer hjernen den rytmiske pusteøvelsen og regulerer temperaturen selv!

Lanugohårene begynner å forsvinne, men forblir lengst på ryggen og skuldrene. Fosteret har nå ordentlige hår på hodet. Fettlaget under huden blir tykkere og glatter ut huden. Fettet isolerer og fungerer som energikilde.

Fosteret fortsetter å bevege seg så mye som mulig på den begrensede plassen og sparker med føttene og dunker med hendene. Noen fostre begynner også å snu seg med hodet ned nå. Dette kjenner du når fosteret sparker og dunker mot mellomgulvet og ribbeina, og hodet presser mot bekkenbunnen.

TIL MOR: Å bygge rede
Bare 10 uker igjen! Er du blant de som plutselig får tidsnød? Så mye skulle vært gjort før babyen kommer. Utålmodigheten i forhold til partneren kan bli stor. Kommer han til å bli ferdig med det han lovet før babyen kommer? Eller lurer du på om han i det hele tatt forstår at det snart kommer et barn? Plutselig må det ryddes i skap og skuffer, kjeller og loft. Nyt energien, men husk at det kommer en dag i morgen også.

Har du begynt å kjenne smerter i bekkenet, kan en slik dag hvor alt skal gjøres straffe seg. Klarer du å porsjonere energien, vil du kanskje ha større glede av den. Kvinner som har opplevd bekkenløsning vet det.

Men hva er egentlig bekkenløsning? Bekkenet holdes sammen av en sammenføyning midt foran, og to bak. I svangerskapet blir disse festene løsere. Dette skjer på grunn av hormonet relaxin.




Min Form for uken:
Jeg vet VELDIG godt hva bekkenløsning er. Kjenner det blir tyngre og tyngre.
Og vondere og vondere. Ja, jeg vet. Det kommer en del sutring fra meg her. Men har vært inne å lest på andre såkalte ''mamma'' blogger, å da leser jeg at alt er bare helt supert, og bare velstand.
Men for meg, så funker denne som en liten dagbok, for jeg skriver ned følelser. Og når jeg føler at ting ikke er helt perfekt, så skriver jeg det ned. Føler det hjelper som terapi for meg, å får dagene til å gå.
Nå er det cirkus 2 måneder igjen, å det må jeg klare å holde ut.

På mandag skal jeg til samtale med fødselslegen på sykehuset, å trolig nok får en dato keisersnittet skal bli tatt. Jeg synes det er deilig å kunne ha en dato å forholde seg til :-)

På jobb går det bra, jeg er sykemeldt 50 % å jobber tirsdag, torsdag og halve fredagen. Føler jeg har mer energi til gode, da jeg kan få ligge på lading hjemme noen dager i uken. Klarer ikke å sykemelde meg for fullt enda, ettersom jeg føler at jobben min gir meg mye. Så selv om bekkenet og ryggen tyner meg, så er det deilig å få komme seg ut av huset.

Ellers fyller jeg 24 år imorgen, da blir det kaffe og kake hjemme hos oss, med familien. Jeg har ønska meg vaffelgjern av farmor, så det har jeg fått på forskudd. Så da blir det vaffel laging imorgen :-)
Så blir det feiring av dagen med mine herlige venniner, mandag & tirsdag :-)

Btw - Skal foresten snart komme et magebilde. Skal til gravid fotografering om en måneds tid, Så da blir det bilder ;-)

Ha en fortsatt fin helg alle!